Sigla USV Suceava
Link-uri utile
Caută în acest site:
Caută
#
#
#####
#
Programe de Studiu cu Forma de
Învăţământ la Distanţă
din
Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava
pentru anul universitar

 Facultăţi la distanţă :

Învăţământ la distanţă - Suceava -

Forma de învăţământ la distanţă este o modalitate flexibilă de a obţine diploma de studii universitare. Deşi lista de programe de studiu (specializări ID) este mai restrânsă, absolvenţii beneficiază de diplome acreditate, recunoscute de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Diplomele obţinute prin aceste cursuri la distanţă acreditate ARACIS au aceiaşi valoare cu diplomele absolvenţilor de la cursurile de zi.

Avantajele înscrierii la un program de studiu de la o facultate la distanţă :

  • prezenta la o facultate ID se face, de regulă, doar în weekend;
  • comunicarea student-profesor se realizează preponderent prin intermediul internetului;
  • cursantul studiază individual, acasă cursuri ID special concepute pentru învăţământ la distanţă;
  • facultatea la distanţă oferă posibilitatea cursantului de a se consulta cu tutorele prin mijloace moderne cum ar fi platforma online de educaţie la distanţă.
Oferta universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava cuprinde o varietate de cursuri id de la mai multe facultăţi la distanţă pe diferite domenii.

Diferenţe învăţământ la distanţă (ID) vs învăţamânt la zi

     Forma de învăţământ ID se deosebeşte de învăţământul tradiţional prin faptul că este centrat pe student având la bază studiul individual. Reducând timpul petrecut la orele de curs, individul are libertatea de a se implica în alte activităţi în timpul săptămânii.
     A urma o facultate ID nu înseamnă că acele cursuri la distanţă vor fi mai slabe din punct de vedere calitativ deoarece programele de studiu pentru învăţământ la distanţă sunt verificate de o comisie externă universităţii ce urmăreşte periodic respectarea standardelor ARACIS ce conduc la un învăţământ superior de calitate specific unei facultăţi la distanţă, dar de acelaşi nivel cu învăţământul la zi.

Admiterea în programul unei facultăţi la distanţă are aceleaşi criterii ca şi pentru învăţământul la zi.

#